X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Ervaringsverhalen

"Hans, daar heb je de diploma's niet voor!"

Toen de woonketen waar hij als filiaalmanager werkte werd overgenomen, kwam Hans Herrings met ruim 20 jaar ervaring in de detailhandel op straat te staan. “Ik was inmiddels achter in de 40. Een goed moment om eens diep na te denken over wat ik nou eigenlijk écht wil.” In die zoektocht kwam .......

Lees hier het verhaal van Hans!


Talentvolle jongeren opleiden tot monteur!

Rebecca van Nunen is adviseur arbeidsmarkt in de regio Zeeland – West-Brabant. Rebecca heeft in samenwerking met het UWV twee talentvolle jongeren geplaatst bij het bedrijf Air Group die door middel van scholing opgeleid zullen worden tot monteur.
Bekijk hier het verhaal van deze trotse mannen! 

 

 

Opgelucht weer aan de slag

Een ontslag komt hard aan en Hans Blans kan hierover meepraten. Hans is inmiddels 33 jaar werkzaam in de technische installatiebranche bij tal van verschillende werkgevers. Na zijn ontslag zat Hans voor het eerst in zijn carrière zonder werk thuis. Met ondersteuning van de adviseur arbeidsmarkt vond Hans echter al weer snel een baan. Hij heeft zelfs meer plezier in zijn werk dan voorheen.
Lees hier het verhaal van Hans!

 

 

 

Een bijzondere weg naar een nieuwe baan

Robert van Wieren is 49 jaar en was één van de mensen die na het faillissement van Imtech op zoek moest naar een nieuwe baan. Maar hoe vind je die baan als je maar beperkt kan solliciteren door privéomstandigheden? Een adviseur arbeidsmarkt en een werkgever die je echt graag wil hebben waren de succesfactoren voor Robert.
Lees hier het volledige verhaal van Robert!

 

 

Op de bres voor een nieuw bestaan in Nederland 

Vier jaar geleden vluchtte Jethro Lukuago van Oeganda naar Nederland. Nu werkt hij bij het bedrijf OSP in Nijkerk en volgt hij bij de Techniek Academie in Harderwijk een BBL-opleiding. Met de inzet van arbeidsmarktcoach Janine Northausen en financiering van zijn opleiding draagt heeft Jethro een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Bekijk zijn verhaal: